Čerstvé těstoviny s bylinkovou strouhankou a ovčím sýrem
Suroviny
- 50 g Oříšky piniové
- 450 g Těstoviny konzumní
- 350 g Strouhanka
- 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Majoránka čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 872 kcal
- Sacharidy 133 g
- Tuky 26 g
- Sodík 699 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 303.2 mg
- Vláknina 5808.3 mg
- Vitamín A 5808.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse promícháme posekanou pažitku, petrželku, drobně posekané piniové oříšky, pokrájený rozdrcený česnek, majoránku a strouhanku z bílého pečiva. Směs smažíme na pánvi na 3 lžících oleje, až strouhanka zrůžoví, ale není křupavá. Poté směs udržujeme teplou.
-
2
V osolené vodě vaříme zhruba 5 minut čerstvé nudle. Poté je scedíme, vsypeme do mísy, pokapeme 2 lžícemi oleje a řádně promícháme. Přisypeme bylinkovou směs, opět promícháme a hned servírujeme. Strouhaný ovčí sýr podáváme v misce.