Bramborová kaše s roketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Mléko polotučné
  • 100 g Roketa
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 1140.9 mg
  • Vláknina 14193.7 mg
  • Vitamín A 14193.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka. Omytou a okapanou roketu nakrájíme nadrobno. Uvařené brambory slijeme, rozmačkáme a postupně přidáváme horké mléko a máslo. Metličkou vyšleháme v jemnou kaši, do které zamícháme pokrájenou roketu a dochutíme muškátem, solí a pepřem.

Komentáře k receptu