Králičí paštika s pivem
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
- 900 g Králičí maso
- 450 g Vepřová plec
- 40 g Pistácie
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Nové koření celé
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 3 ks Petržel - nať
- 1 ks Salát kadeřavý
- 1 ks Citrony
- 1 ks Celer - nať
- 3 ks Česnek
- 3 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 962 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 64 g
- Sodík 1056 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 303.5 mg
- Draslík 1563.2 mg
- Vláknina 7597.5 mg
- Vitamín A 7597.5 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté králičí a vepřové maso pokrájíme. Každé maso dáme zvlášť do misek, ke každému masu přidáme bobkový list, tymián, omytou celerovou a petrželovou nať, čerstvě pomletý pepř, nové koření, sůl, zalijeme pivem a dáme do chladničky marinovat přes noc.
-
2
Druhý den maso vyjmeme z marinády a každé zvlášť jemně pomeleme.
-
3
Králičí maso smícháme s utřeným česnekem, drobně pokrájenou petrželkou, vajíčkem, dochutíme solí. K vepřovému masu přidáme vejce, sůl, čerstvě pomletý pepř a pistácie. Každou směs dobře promícháme.
-
4
Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme polovinou mleté směsi z králíka, na ni dáme vrstvu mletého vepřového masa, které pokryjeme druhou polovinou zaječí směsi. Paštiku zakryjeme plátky slaniny, formu vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 150 °C téměř 3 hodiny.
-
5
Paštiku necháme vychladnout, pak ji dáme na 12 hodin do chladničky. Druhý den ji vyklopíme, nakrájíme a podáváme s hlávkovým salátem a plátky citronu.