Polévka z čerstvých rajčat s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 500 g Rajčata
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 10 g Cukr krupice
  • 40 g Rýže dušená
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 1200 ml Voda pitná
  • 10 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 707.9 mg
  • Vláknina 20385.8 mg
  • Vitamín A 20385.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme na čtvrtky nakrájená rajčata a nadrobno pokrájenou cibuli. Podusíme 5 minut.

  • 2

    V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme mouku a usmažíme jíšku. Jíšku zalijeme vodou, přidáme bobkový list, celý pepř, sůl a vaříme 20 minut. Nyní přidáme prolisovaná rajčata s cibulkou z pánve, přisypeme cukr, podle chuti přilijeme ocet a vsypeme dušenou rýži. Vaříme ještě 10 minut a stáhneme z ohně.

  • 3

    Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu