Polévka z čerstvých rajčat s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 14 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 707.9 mg
- Vláknina 20385.8 mg
- Vitamín A 20385.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme na čtvrtky nakrájená rajčata a nadrobno pokrájenou cibuli. Podusíme 5 minut.
-
2
V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme mouku a usmažíme jíšku. Jíšku zalijeme vodou, přidáme bobkový list, celý pepř, sůl a vaříme 20 minut. Nyní přidáme prolisovaná rajčata s cibulkou z pánve, přisypeme cukr, podle chuti přilijeme ocet a vsypeme dušenou rýži. Vaříme ještě 10 minut a stáhneme z ohně.
-
3
Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.