Treska se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Treska aljašská
  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Cibulka jarní
  • 10 g Cukr krupice
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Švestky
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 40 ml Calvados
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 60 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 117.3 mg
  • Draslík 768.2 mg
  • Vláknina 3107.5 mg
  • Vitamín A 3107.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vypeckované švestky nakrájíme na osminky a společně s jarními cibulkami nakrájenými na kroužky krátce orestujeme na oleji, přidáme cukr a ještě krátce opečeme. Ochutíme calvadosem, chvíli za stálého míchání opékáme a odstavíme.

  • 2

    Krevety osmahneme na másle, přidáme citrónovou šťávu, kopr, smetanu a omáčku mírně zredukujeme.

  • 3

    Filety osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a opečeme na horkém oleji. Pak na ně položíme krevety a zapečeme několik minut v troubě. Na talíře rozložíme švestky, na ně tresku, doplníme koprem a plátky citrónu.

Komentáře k receptu