Treska se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 25 g
- Sodík 627 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 117.3 mg
- Draslík 768.2 mg
- Vláknina 3107.5 mg
- Vitamín A 3107.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vypeckované švestky nakrájíme na osminky a společně s jarními cibulkami nakrájenými na kroužky krátce orestujeme na oleji, přidáme cukr a ještě krátce opečeme. Ochutíme calvadosem, chvíli za stálého míchání opékáme a odstavíme.
-
2
Krevety osmahneme na másle, přidáme citrónovou šťávu, kopr, smetanu a omáčku mírně zredukujeme.
-
3
Filety osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a opečeme na horkém oleji. Pak na ně položíme krevety a zapečeme několik minut v troubě. Na talíře rozložíme švestky, na ně tresku, doplníme koprem a plátky citrónu.