Česnekové brambory s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 36 g
- Sodík 498 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 533.2 mg
- Vláknina 9977.5 mg
- Vitamín A 9977.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu přivedeme k varu. Vložíme na 10 minut brambory a vaříme. Brambory scedíme, necháme okapat a zchladnout.
-
2
Brambory přendáme na prkénko a nakrájíme na klínky. Neloupeme.
-
3
Rozehřejeme olej a máslo, přidáme česnek a zahříváme. Jakmile začne česnek hnědnout, odstraníme z ohně. Vmícháme bylinky, osolíme a opepříme. Směsí potřeme klínky brambor.
-
4
15 minut opékáme na grilu doměkka. Během pečení potíráme vyhotovenou směsí.
-
5
Horké podáváme.