Grilované brambory s limetovou majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1166 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 626.6 mg
- Vláknina 11537.5 mg
- Vitamín A 11537.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.9 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambrory vydrhneme kartáčkem a nakrájímena plátky silné cca 1 cm. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vříme 5-7 minut, plátky musí zůstat pevné. Brambory vyjmeme a necháme okapat. Grilovací pánev vyložíme alobalem a rozložíme na ni plátky brambor.
-
2
Brambory potřeme máslem a posypeme tymiánem. Osolíme, opepříme a pečeme 10 minut pod grilem předehřátým na střední teplotu. Plátky během grilování obracíme.
-
3
V misce smícháme majonézu, limetovou šťávu a kůru, česnek, mletou papriku, sůl a pepř.
-
4
Horké brambory poprášíme paprikou a přendáme je na nahřátou mísu. Podáváme s miskou limetové majonézy jako dipem.