Grilované brambory s limetovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 150 g Majonéza
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 50 ml Limetková šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1166 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 626.6 mg
  • Vláknina 11537.5 mg
  • Vitamín A 11537.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.9 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambrory vydrhneme kartáčkem a nakrájímena plátky silné cca 1 cm. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vříme 5-7 minut, plátky musí zůstat pevné. Brambory vyjmeme a necháme okapat. Grilovací pánev vyložíme alobalem a rozložíme na ni plátky brambor.

  • 2

    Brambory potřeme máslem a posypeme tymiánem. Osolíme, opepříme a pečeme 10 minut pod grilem předehřátým na střední teplotu. Plátky během grilování obracíme.

  • 3

    V misce smícháme majonézu, limetovou šťávu a kůru, česnek, mletou papriku, sůl a pepř.

  • 4

    Horké brambory poprášíme paprikou a přendáme je na nahřátou mísu. Podáváme s miskou limetové majonézy jako dipem.

Komentáře k receptu