Vepřové řízky s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 42 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 793.5 mg
- Vláknina 5039.8 mg
- Vitamín A 5039.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky opečeme po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji. Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Na opečené řízky položíme růžičky květáku, přikryjeme je plátky sýru a poklademe vločkami másla. Připravené řízky urovnáme do zapékací mísy, vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme.
-
3
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.