Platýz se sýrovou krustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 52 g
- Sodík 907 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 154.5 mg
- Draslík 1403.1 mg
- Vláknina 13262.5 mg
- Vitamín A 13262.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme doměkka.
-
2
Umícháme strouhanku, petrželku, sýr a změklé máslo na kaši, kterou rozprostřeme mezi 2 vrstvy kuchyňské fólie, rozválíme válečkem a dáme ztuhnout do lednice. Do pečící nádoby naskládáme filety. Poté ztuhlou směs rozkrájíme na kousky velikosti filetů a poklademe jimi filety. V troubě zapečeme několik minut dozlatova. Mezitím na másle nebo oleji krátce osmahneme cibulky, chřest, na větší kousky nakrájené houby a špenátové listy.
-
3
Vařené brambory rozdrtíme vidličkou a smícháme s nasekanou pažitkou. Směs rozdělíme na předehřáté talíře, přidáme zeleninu a opečenou rybu. Vypečenou šťávu z ryby našleháme a pokrm přelijeme.