Platýz na vermutu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 15 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 796.1 mg
- Vláknina 2882.5 mg
- Vitamín A 2882.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nadrobno nasekaný česnek smícháme se 2 lžícemi olivového oleje, citronovou šťávou, solí a pepřem a marinádou potřeme filety, které proložíme lístky šalvěje a necháme marinovat asi 1 hodinu, zakryté potravinářskou fólií.
-
2
Zbývající olej zahřejeme v pánvi a rybí filety opečeme po každé straně 2 minuty. Přidáme šalvějové lístky a krátce vše osmahneme. Rybí filety vyjmeme, rozdělíme na talíře a výpek zalijeme vermutem. Krátce provaříme a omáčkou přelijeme ryby.