Pikantní fazolová polévka s kolínky
Suroviny
- 400 g Vepřové maso mleté
- 250 g Těstoviny konzumní
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Fazole červené sterilované
- 150 g Kukuřice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 865 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1392 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 84.5 mg
- Draslík 1790.4 mg
- Vláknina 13967.2 mg
- Vitamín A 13967.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričku očistíme, zbavíme jader a nasekáme najemno.
-
2
V kastrolu rozpálíme olej a osmažíme na něm mleté maso s cibulí, česnekem a chilli papričkou. Fazole a kukuřici scedíme a necháme okapat. Spolu s rajčaty je přidáme k masu a za stálého míchání pořádně prohřejeme.
-
3
Do směsi přimícháme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Přidáme kolínka a uvaříme podle návodu na obalu. Polévku osolíme, opepříme a podáváme zdobenou pažitkou.