Filety z okouníka a žampióny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1083 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 183.3 mg
- Draslík 840.8 mg
- Vláknina 8952.5 mg
- Vitamín A 8952.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety pokapeme po obou stranách citrónovou šťávou a osolíme. V hlubokém talíři rozšleháme vejce, do druhého talíře nasypeme hladkou mouku. V pánvi rozehřejeme máslo, filety obalíme v mouce, potom ve vajíčku a na másle je po obou stranách opečeme dozlatova. Žampiony slijeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, osolíme, opepříme a promícháme. Filety vyjmeme z pánve a udržujeme v teple, do pánve přisypeme žampiony s rajčaty, ochutíme sladkou paprikou, přilijeme smetanu a necháme krátce provařit. Případně ještě dochutíme, opečené filety rozdělíme na talíře, navršíme na ně a kolem nich směs z pánve a ihned podáváme.