Filety z okouníka a žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Okouník mořský
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Žampiony - sterilované
  • 150 g Rajčata
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1083 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 183.3 mg
  • Draslík 840.8 mg
  • Vláknina 8952.5 mg
  • Vitamín A 8952.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety pokapeme po obou stranách citrónovou šťávou a osolíme. V hlubokém talíři rozšleháme vejce, do druhého talíře nasypeme hladkou mouku. V pánvi rozehřejeme máslo, filety obalíme v mouce, potom ve vajíčku a na másle je po obou stranách opečeme dozlatova. Žampiony slijeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, osolíme, opepříme a promícháme. Filety vyjmeme z pánve a udržujeme v teple, do pánve přisypeme žampiony s rajčaty, ochutíme sladkou paprikou, přilijeme smetanu a necháme krátce provařit. Případně ještě dochutíme, opečené filety rozdělíme na talíře, navršíme na ně a kolem nich směs z pánve a ihned podáváme.

Komentáře k receptu