Okouník s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Okouník mořský
  • 150 g Ořechy lískové
  • 60 g Jogurt bílý
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Med včelí
  • 20 ml Olej olivový
  • 150 ml Džus grapefruitový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 628 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 75.5 mg
  • Draslík 898.9 mg
  • Vláknina 8887.5 mg
  • Vitamín A 8887.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 7.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 190 °C. Ořechy rozprostřeme na plech a necháme v troubě zezlátnout. Filety ochutíme, rozložíme na alobal a potřeme olejem. Balíček uzavřeme a v troubě pečeme 6-8 minut nebo dokud maso nejde lehce oddělit vidličkou. V kastrůlku přivedeme k varu grapefruitovou šťávu a třetinu necháme odpařit. Přidáme med a hrubě sekané ořechy a necháme lehce 1-2 minuty provařit. Odstavíme a vmícháme petrželku, jogurt a dochutíme. Filety rozdělíme na talíře a přelijeme ořechovou omáčkou.

Komentáře k receptu