Těstoviny se směsí ančoviček, rajčat a oliv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Rajčata
  • 140 g Olivy černé
  • 400 g Těstoviny Linguine
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Ančovičky konzervované
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 4869 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 95.6 mg
  • Draslík 908.8 mg
  • Vláknina 5100.2 mg
  • Vitamín A 5100.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme rajčata. Oloupeme je, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Ančovičky rovněž nakrájíme na kousky (nálev nepoužijeme). Olivy vypeckujeme a pokrájíme na plátky a česnek drobně posekáme.

  • 2

    V silnostěnném kastrole na oleji krátce osmažíme česnek, přidáme ančovičky, které vidličkou rozmačkáme. Poté vsypeme kapary bez nálevu, olivy, rajčata a směs ochutíme cayenským pepřem. Pod pokličkou dusíme zhruba dvacet minut. Občas promícháme.

  • 3

    V mezičase ve větším hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme je a na míse necháme na teple. Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, opatrně promícháme, ozdobíme sekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu