Těstoviny s konzervovaným tuňákem
Suroviny
- 350 g Těstoviny Conchiglie
- 200 g Tuňák v oleji
- 120 g Olivy černé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Salát hlávkový
- 3 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kapary
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 31 g
- Sodík 514 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 141.3 mg
- Vláknina 7266.5 mg
- Vitamín A 7266.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme, vsypeme do mísy a necháme na teple.
-
2
V rendlíku na oleji a polovině másla krátce smažíme česnek pokrájený na tenké plátky, přidáme tuňáka rozebraného na větší kousky (bez nálevu), citronovou šťávu, kapary a vypeckované olivy pokrájené na plátky. Opatrně mícháme a necháme prohřát.
-
3
Hotovou směs vsypeme na připravené těstoviny, přidáme zbylé máslo, posekanou petrželku a podáváme s listy salátu (může být i několik druhů).