Kambala v letní zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 400 g Kambala
  • 200 g Mořský jazyk
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Pórek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř cayenský
  • 20 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 100 g Mrkev kořen
  • 20 ml Víno bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 689 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 597.1 mg
  • Vláknina 4340.8 mg
  • Vitamín A 4340.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V 0,5 l vody 15 minut povaříme nahrubo nakrájenou cibuli, odřezky z mořského jazyka, na plátky nakrájené žampiony a 1/2 bobkového listu. Vývar scedíme a uchováme. Mrkev nakrájíme na malinké kostičky, ze zelené části pórku nakrájíme malé čtverečky. Rybí vývar zredukujeme na 200 ml, přidáme nakrájenou zeleninu a rybí filety a pomalu vaříme 3-5 minut. Filety položíme do předehřátých hlubokých talířů a uchováme v teple (případně přikryté v troubě při 60 °C). Do vývaru přidáme víno a provaříme. Chceme-li, metličkou do vývaru vmícháme velmi vychlazené máslo nakrájené na malé kousky, až vznikne lehce zahuštěná omáčka. Když máslo přidat nechceme, vývar zredukujeme prudším varem, osolíme, opepříme a ochutíme cayenským pepřem. Rybí filety přelijeme vývarem, ozdobíme petrželí.

Komentáře k receptu