Těstoviny s mořským ďasem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 27 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 478 mg
- Vláknina 8304.8 mg
- Vitamín A 8304.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě asi 2 minuty vaříme brokolici rozebranou na drobné růžičky. Poté brokolici vychladíme ve studené vodě. Ve velkém silnostěnném rendlíku na oleji, asi 5 minut za občasného míchání, smažíme nakrájené filety ďasa, kterého jsme zbavili kůže a utřený česnek. Maso osolíme, opepříme, přilijeme víno se smetanou a vaříme ještě dalších asi 5 minut. Když omáčka zhoustne, vmícháme do ní brokolici. Omáčku udržujeme na teple.
-
2
V mezičase, ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme a přisypeme do rendlíku k rybě. Na závěr do směsi vmícháme gorgonzolu, kterou jsme nakrájeli na kousky a ihned podáváme.