Platýz s citrusovými plody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 25 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 488.2 mg
- Vláknina 3409.5 mg
- Vitamín A 3409.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme a oloupeme slupky. Vyjmeme jádřince a dužinu pokrájíme na drobné kousky. Přendáme do hrnce, přidáme nadrcený česnek a 12 ml olivového oleje a necháme dusit doměkka.
-
2
Citrusy zbavíme slupek a pokrájíme na srpečky, odkapávající šťávu zachytíme do misky. Přidáme k ní mouku, osolíme, opepříme a ve vzniklé směsi obalíme omyté ryby.
-
3
Zbytek oleje necháme rozehřát na pánvi a osmažíme na něm maso. Během smažení ještě přilijeme trochu šťávy z citrusů.
-
4
Rybu servírujeme na rajčatové omáčce s oblohou z citrusů.