Dušená locika s cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Petržel kudrnka
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Locika salátová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 100 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 748.9 mg
  • Vláknina 11447.5 mg
  • Vitamín A 11447.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lociky důkladně omyjeme a zbavíme je prvních tvrdých listů. Vložíme do máslem vymazaného pekáče, rozřízneme do půlky křížem a na každou lociku vložíme jednu menší cibuli. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme cukr a petrželku. Pekáč zakryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a dáme do trouby. Dusíme 15 minut, pekáč odkryjeme a 5 minut dopečeme odkryté.

  • 2

    Podáváme k pečeným a dušeným masům.

Komentáře k receptu