Plněný chňapal s rajčaty a koriandrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Chňapal červený
  • 250 g Cibulka jarní
  • 250 g Koriandr čerstvý
  • 750 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Česnek
  • 150 ml Víno bílé
  • 80 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 825 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 138.8 mg
  • Draslík 2402.5 mg
  • Vláknina 12227.5 mg
  • Vitamín A 12227.5 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220 °C. Do čisté ryby uděláme z každé strany 3-4 zářezy, osolíme a opepříme. Rybu vložíme do vymazaného pekáčku.

  • 2

    Po dvou lžících nasekané cibulky a koriandru odložíme na ozdobu. Rajčata, cibulky, koriandr a česnek smícháme, osolíme a opepříme. Polovinou směsí naplníme rybu a zbytek nasypeme nahoru. Rybu podlijeme vínem a za občasného přelévání šťávou pečeme 20-30 minut, dle velikosti ryby.

  • 3

    Na podnosu přelijeme vypečenou šťávou a posypeme nasekanou cibulkou a koriandrem.

Komentáře k receptu