Plněný chňapal s rajčaty a koriandrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 26 g
- Sodík 825 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 138.8 mg
- Draslík 2402.5 mg
- Vláknina 12227.5 mg
- Vitamín A 12227.5 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 220 °C. Do čisté ryby uděláme z každé strany 3-4 zářezy, osolíme a opepříme. Rybu vložíme do vymazaného pekáčku.
-
2
Po dvou lžících nasekané cibulky a koriandru odložíme na ozdobu. Rajčata, cibulky, koriandr a česnek smícháme, osolíme a opepříme. Polovinou směsí naplníme rybu a zbytek nasypeme nahoru. Rybu podlijeme vínem a za občasného přelévání šťávou pečeme 20-30 minut, dle velikosti ryby.
-
3
Na podnosu přelijeme vypečenou šťávou a posypeme nasekanou cibulkou a koriandrem.