Medailonky z ďasa s houbami shiitake

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Mořský ďas
  • 400 g Shiitake houby
  • 100 g Řeřicha
  • 30 g Zázvor celý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Olej olivový
  • 50 ml Sherry brandy
  • 120 ml Omáčka sójová
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 43.8 mg
  • Draslík 1185.5 mg
  • Vláknina 7162.5 mg
  • Vitamín A 7162.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V široké pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej a do sklovata na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Houby očistíme a omyjeme a necháme okapat. Osušené houby nakrájíme včetně nožek na tenčí plátky, přidáme do pánve a asi 5 minut při vysoké teplotě osmahneme. Podlijeme sherry a přidáme sójovou omáčku, 10 minut při střední teplotě dusíme.

  • 2

    Dvě třetiny řeřichy přidáme k houbám a promícháme. Medailonky omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Okořeníme zázvorem a přidáme k houbám. Přikryté asi 6-8 minut dusíme.

  • 3

    Podáváme ozdobené řeřichou.

Komentáře k receptu