Medailonky z ďasa se slaninou na zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Anglická slanina
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 4 ks Šalotka
  • 1 kg Mořský ďas
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 867 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1077 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 1854.1 mg
  • Vláknina 1935 mg
  • Vitamín A 1935 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu stáhneme z kůže, odstraníme páteř, maso nakrájíme na větší medailonky. Každý kousek obtočíme plátkem slaniny a spíchneme párátkem.

  • 2

    Na másle zpěníme polovinu drobně pokrájené šalotky a přidáme na nudličky pokrájené zelí. Zmírníme teplotu, osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a za občasného promíchání necháme 20 minut podusit.

  • 3

    Šalotku a pokrájenou zelenou petrželku zpěníme na másle, přilijeme víno, necháme lehce odpařit, promícháme se smetanou. Přivedeme k varu a odstavíme, propasírujeme. Do vzniklé omáčky vmícháme drobně nasekanou petrželku, dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Rybí medailonky osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji pečeme 2 minuty z každé strany. Přidáme k podušenému zelí a 5 minut dusíme. Servírujeme přelité petrželkovou omáčkou.

Komentáře k receptu