Tuňáková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Kukuřice
  • 400 g Tuňák obecný
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 250 ml Víno bílé
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1117 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 55.3 mg
  • Draslík 778.6 mg
  • Vláknina 10087.5 mg
  • Vitamín A 10087.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.4 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kukuřici a tuňáka necháme okapat, v hrnci ohřejeme spolu s vývarem, vínem a citrónovou šťávou. Prolisujeme česnek, cibuli a očištěné papriky nakrájíme na malé kostičky a vše osmahneme na másle, posypeme mletou paprikou, ještě krátce osmahneme a pak vmícháme do polévky.

  • 2

    Případně zředíme vývarem a dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu