Smažené plněné sardele

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Sardelové řezy
  • 8 ks Sardel
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 3422 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 199.2 mg
  • Draslík 584.5 mg
  • Vláknina 3149.5 mg
  • Vitamín A 3149.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé sardele očistíme, vykucháme a vykostíme, poté je omyjeme a osušíme. Sardelové řezy rovněž omyjeme a osušíme.

  • 2

    Čerstvé sardele podélně rozevřeme a každou rybu plníme jedním sardelovým řezem.

  • 3

    Na obalování ryb si připravíme talíř s rozšlehaným vejcem a misku se směsí mouky a strouhanky. Každou plněnou rybu obalíme nejprve ve vejci a poté ve směsi mouky a strouhanky.

  • 4

    Ryby smažíme dozlatova na rozehřátém oleji.

  • 5

    Čerstvou petrželovou nať najemno nasekáme.

  • 6

    Smažené sardelky podáváme posypané petrželkou a obložené plátky citronu.

Komentáře k receptu