Smažené plněné sardele
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 14 g
- Sodík 3422 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 199.2 mg
- Draslík 584.5 mg
- Vláknina 3149.5 mg
- Vitamín A 3149.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé sardele očistíme, vykucháme a vykostíme, poté je omyjeme a osušíme. Sardelové řezy rovněž omyjeme a osušíme.
-
2
Čerstvé sardele podélně rozevřeme a každou rybu plníme jedním sardelovým řezem.
-
3
Na obalování ryb si připravíme talíř s rozšlehaným vejcem a misku se směsí mouky a strouhanky. Každou plněnou rybu obalíme nejprve ve vejci a poté ve směsi mouky a strouhanky.
-
4
Ryby smažíme dozlatova na rozehřátém oleji.
-
5
Čerstvou petrželovou nať najemno nasekáme.
-
6
Smažené sardelky podáváme posypané petrželkou a obložené plátky citronu.