Rybí krokety s piniovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Oříšky piniové
  • 400 g Treska sušená
  • 400 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • 7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 231 mg
  • Draslík 1113.4 mg
  • Vláknina 7333.4 mg
  • Vitamín A 7333.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušenou rybu dáme na 24 hodin máčet do studené vody. Po uplynutí doby máčení tresku vyjmeme, osušíme a vykostíme.

  • 2

    Omyté brambory vaříme ve slupce s kmínem a solí asi 20 minut. Uvařené brambory oloupeme a rozmačkáme.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme lžíčku oleje a opražíme na něm dozlatova piniové oříšky. Česnek oloupeme a prolisujeme, pažitku opláchneme, okapeme a nasekáme na jemno.

  • 4

    Piniové oříšky, česnek i pažitku promícháme s rozmačkanými bramborami a vzniklou hmotu řádně propracujeme s tresčím masem. Těsto ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou a na 20 minut necháme odležet.

  • 5

    Na obalování si připravíme misku s rozšlehanými vejci a misku se směsí mouky a strouhanky.

  • 6

    Z bramborovo-rybího těsta tvarujeme krokety. Obalujeme je nejprve ve vejci a poté ve strouhance s moukou.

  • 7

    Krokety smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Hotové ihned podáváme.

Komentáře k receptu