Salát z hřebenatkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hřebenatka
  • 150 g Hrášek
  • 25 g Cukr třtinový
  • 20 g Tabasco
  • 50 g Salát Polníček
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 25 ml Ocet vinný
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1243 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 62.1 mg
  • Draslík 489.1 mg
  • Vláknina 5952.2 mg
  • Vitamín A 5952.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K varu přivedeme 250 ml osolené vody, povaříme hrášek, scedíme a odstavíme. Do hrnce nalijeme vinný ocet, 120 ml vody, přisypeme cukr a povaříme. Přidáme maso hřebenatek a necháme asi 5 minut lehce vařit, vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na malé kousky a necháme stranou.

  • 2

    Připravíme omáčku - ušleháme dotuha smetanu a vmícháme rajčatový protlak, tabasco a cayenský pepř. Přidáme na velmi malé kostičky nakrájenou okurku, zlehka vmícháme hrášek a maso z mušlí.

  • 3

    Necháme v chladničce 30 minut odležet. Salát rozdělíme na lastury hřebenatek, ozdobíme polníčkem a podáváme.

Komentáře k receptu