Salát z hřebenatkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1243 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 62.1 mg
- Draslík 489.1 mg
- Vláknina 5952.2 mg
- Vitamín A 5952.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K varu přivedeme 250 ml osolené vody, povaříme hrášek, scedíme a odstavíme. Do hrnce nalijeme vinný ocet, 120 ml vody, přisypeme cukr a povaříme. Přidáme maso hřebenatek a necháme asi 5 minut lehce vařit, vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na malé kousky a necháme stranou.
-
2
Připravíme omáčku - ušleháme dotuha smetanu a vmícháme rajčatový protlak, tabasco a cayenský pepř. Přidáme na velmi malé kostičky nakrájenou okurku, zlehka vmícháme hrášek a maso z mušlí.
-
3
Necháme v chladničce 30 minut odležet. Salát rozdělíme na lastury hřebenatek, ozdobíme polníčkem a podáváme.