Kuřecí maso na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 13 g
- Sodík 580 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 113.5 mg
- Draslík 783.4 mg
- Vláknina 3079.5 mg
- Vitamín A 3079.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na menší kousky, žampiony a lanýže na plátky.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme maso a pár minut podusíme. Osolíme a opepříme. Přisypeme plátky hub a chvilku podusíme s masem. Zalijeme vínem Madeira, přiklopíme a dusíme 20 minut.
-
3
Podáváme s dušenou rýží, do které vmícháme strouhaný parmezán a nakládaný hrášek.