Míchaný salát s grilovaným tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 33 g
- Sodík 748 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 283.3 mg
- Draslík 816.5 mg
- Vláknina 9800 mg
- Vitamín A 9800 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme, necháme okapat a uchováme v teple. Očištíme fazolky, necháme okapat a podusíme 2-4 minuty.
-
2
Z oleje, citrónové šťávy, hořčice, soli a pepře vymícháme salátovou zálivku.
-
3
Filety potřeme olejem a opepříme. Na oleji v pánvi na venkovním grilu opečeme filety, 2 minuty z jedné strany, otočíme a opečeme tak, aby střed zůstal růzový. Poté necháme vychladnout a nakrájíme na kostky. Vejce uvaříme natvrdo.
-
4
Brambory oloupeme, rozpůlíme, vejce a rajčata rozkrájíme na čtvrtky.
-
5
Talíře ozdobíme listy salátu, na které rozdělíme brambory, rajčata, fazolky, tuňáka a olivy smíchané se zálivkou. Dozdobíme vejci a posypeme nasekanou pažitkou. Můžeme podávat s opečeným toastem.