Frikadely z vařeného masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso vařené
  • 60 g Cibule
  • 250 g Brambory vařené
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 600 g Bramborová kaše
  • 13.34 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 704 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 192.8 mg
  • Draslík 471.3 mg
  • Vláknina 5164 mg
  • Vitamín A 5164 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené hovězí umeleme na strojku a vložíme do misky. Přidáme vařené brambory, vejce, nadrobno pokrájenou cibuli, sůl, pepř, posekanou petrželku a špetku mletého muškátového oříšku. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto.

  • 2

    Z těsta vytváříme rukou malé placičky velikosti karbanátků a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.

  • 3

    Jako příloha je vhodná bramborová kaše.

Komentáře k receptu