Frikadely z vařeného masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 16 g
- Sodík 704 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 192.8 mg
- Draslík 471.3 mg
- Vláknina 5164 mg
- Vitamín A 5164 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené hovězí umeleme na strojku a vložíme do misky. Přidáme vařené brambory, vejce, nadrobno pokrájenou cibuli, sůl, pepř, posekanou petrželku a špetku mletého muškátového oříšku. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto.
-
2
Z těsta vytváříme rukou malé placičky velikosti karbanátků a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.
-
3
Jako příloha je vhodná bramborová kaše.