Ulmská krupková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 1 g
- Sodík 720 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 270.8 mg
- Vláknina 3017.6 mg
- Vitamín A 3017.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupky namočíme, aby změkly. Vaříme je v dostatečném množství vody doměkka a potom je scedíme.
-
2
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem, přidáme krupky a vše ještě 8-10 minut povaříme. Pokud je polévka hustá, zředíme ji vývarem nebo vodou.
-
3
Nakonec do polévky dáme sůl, špetku muškátu, pepř a citronovou šťávu. Polévku posypeme drobně nakrájenou pažitkou a jako vložku použijeme jemně nakrájené uzené maso nebo šunku.