Ulmská krupková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Pažitka
  • 80 g Krupky trhané
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 133 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 720 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 270.8 mg
  • Vláknina 3017.6 mg
  • Vitamín A 3017.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupky namočíme, aby změkly. Vaříme je v dostatečném množství vody doměkka a potom je scedíme.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem, přidáme krupky a vše ještě 8-10 minut povaříme. Pokud je polévka hustá, zředíme ji vývarem nebo vodou.

  • 3

    Nakonec do polévky dáme sůl, špetku muškátu, pepř a citronovou šťávu. Polévku posypeme drobně nakrájenou pažitkou a jako vložku použijeme jemně nakrájené uzené maso nebo šunku.

Komentáře k receptu