Hovězí maso zapečené se zeleninou
Suroviny
- 40 g Cibule
- 600 g Hovězí maso zadní
- 50 g Karotka
- 600 g Brambory vařené
- 40 g Máslo čerstvé
- 60 g Lilek
- 30 g Cibule
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 ks Paprika červená
- 3 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 17 g
- Sodík 836 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 1299.8 mg
- Vláknina 32229.8 mg
- Vitamín A 32229.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme pár kuliček pepře, posekané bylinky, kousek cibule, pokrájenou karotku a přivedeme k varu. Vaříme doměkka, tj. cca 1 a 1/2 hodiny. Maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do máslem vymazaného pekáčku.
-
2
Lilek očistíme, nakrájíme na kolečka, stejně tak cibuli, papriku na proužky a oloupaná rajčata zbavená jadérek na plátky. Přidáme k masu do pekáčku, posypeme solí, pepřem, podlijeme trochou vývaru z hrnce a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
3
Podáváme s vařeným bramborem.