Kambala na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1200 g Kambala
  • 200 g Šalotka
  • 100 g Rajčata
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Vývar rybí
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 730.7 mg
  • Vláknina 1808.3 mg
  • Vitamín A 1808.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a vykuchanou kambalu rozřízneme podél páteře na dvě poloviny a každou polovinu na 3 díly.

  • 2

    Šalotku a cibuli pokrájíme na tenká kolečka, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek, pokrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Pekáč vymažeme máslem v silné vrstvě, na dno dáme šalotku a cibuli, plátky rajčat, prolisovaný česnek, bobkový list, posekanou petrželku, nyní vložíme porce ryby, posypeme solí a pepřem, podlijeme vínem, vývarem, pokapeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem. Dáme zapéct. Pečeme zakryté ve vyhřáté troubě přibližně 10 minut, odkryjeme pekáč a pečeme dalších 10 minut.

  • 4

    Porce ryby upravíme na talíře, obložíme cibulí a šalotkou z pekáče, přelijeme vlastním výpekem.

Komentáře k receptu