Vrstvené hovězí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 9 g Kapary
  • 15 g Petržel - nať
  • 455 g Hovězí libové
  • 45 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 470.2 mg
  • Vláknina 1217.5 mg
  • Vitamín A 1217.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme nasekanou cibuli, jemně nasekaný česnek, BBB kapary a nasekanou petržel. Dáme stranou.

  • 2

    Nalijeme do hrnce 2 lžíce olivového oleje. Vyskládáme na dno hrnce vrstvu masa nakrájeného na jemné proužky a na něj vyskládáme směs cibule. Střídáme i dál vrstvy hovězího a cibule, zakončujeme cibulí. Nahoru nalijeme zbývající lžíci olivového oleje a přikryjeme hrnec pokličkou.

  • 3

    Vaříme na mírném ohni, dokud maso nezměkne, asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu