Bavorská roštěná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1004 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 342.7 mg
- Vláknina 2131 mg
- Vitamín A 2131 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí roštěnec opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na roštěnky, naklepeme je do šířky, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme.
-
2
Do středu plátků klademe střídavě na nudle nakrájené, oloupané a opláchnuté syrové brambory, sterilované okurky, na kousky krájená vařená vejce a oloupaný salám.
-
3
Plátky zavineme, upevníme párátkem nebo nití a na povrchu je osolíme.
-
4
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku osmažíme dorůžova.
-
5
Do základu vložíme plněné roštěnky, opečeme je, podlijeme vodou a pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Během dušení roštěnky obracíme a podléváme teplou vodou.
-
6
Měkké roštěnky vyjmeme do čistého kastrolu a zbavíme nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme teplou vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání omáčku provaříme.
-
7
Nakonec omáčku podle chuti dosolíme, procedíme přes hustý cedník na maso a vše ještě krátce podusíme.