Bavorská roštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Brambory
  • 200 g Cibule
  • 750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Okurky nakládané
  • 70 g Salám jemný
  • 20 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1200 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1004 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 342.7 mg
  • Vláknina 2131 mg
  • Vitamín A 2131 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí roštěnec opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na roštěnky, naklepeme je do šířky, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme.

  • 2

    Do středu plátků klademe střídavě na nudle nakrájené, oloupané a opláchnuté syrové brambory, sterilované okurky, na kousky krájená vařená vejce a oloupaný salám.

  • 3

    Plátky zavineme, upevníme párátkem nebo nití a na povrchu je osolíme.

  • 4

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku osmažíme dorůžova.

  • 5

    Do základu vložíme plněné roštěnky, opečeme je, podlijeme vodou a pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Během dušení roštěnky obracíme a podléváme teplou vodou.

  • 6

    Měkké roštěnky vyjmeme do čistého kastrolu a zbavíme nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme teplou vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání omáčku provaříme.

  • 7

    Nakonec omáčku podle chuti dosolíme, procedíme přes hustý cedník na maso a vše ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu