Batáty s grilovanou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 48 g
- Sodík 976 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 59.3 mg
- Draslík 703.2 mg
- Vláknina 10155 mg
- Vitamín A 10155 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bátáty vložíme do pekáčku, přidáme olej, pepř a česnek, promícháme. V předehřáté troubě na 190 °C pečeme 30 minut, dokud batáty nezměknou a okraje lehce nezčervenají.
-
2
Gril rozehřejeme na vysokou teplotu. Na grilovací pánev rozložíme kolečka lilku a nakrájené papriky. Pečeme cca 10 minut, dokud zelenina nezměkne a okraje nezčervenají. Zeleninu v průběhu pečení obracíme.
-
3
V malé misce připravíme zálivku. Rozšleháme ocet s česnekem a olejem. Vmícháme šalotku a bylinky, dle chuti opepříme a osolíme.
-
4
Salátové listy rozložíme na talíř, poklademe batáty a zeleninou. Navrchu upravíme mozzarellu, pokapeme zálivkou. Podáváme s celozrnným pečivem.