Zapečená kambala s hřebenatkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Hřebenatka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Kambala
  • 80 g Sýr Gruyére
  • 300 ml Bešamel
  • 100 ml Omáčka rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1845 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 84.2 mg
  • Draslík 511.4 mg
  • Vláknina 253 mg
  • Vitamín A 253 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáč vymažeme máslem, na dno v jedné vrstvě položíme hřebenatky, zalijeme bešamelem, další vrstvou budou filety z kambaly, osolíme a opepříme. Opět zalijeme bešamelovou omáčkou, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhaným sýrem.

  • 2

    Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut.

  • 3

    Porce upravíme na talíře a podáváme s rybí omáčkou.

Komentáře k receptu