Kambala s bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Kapary
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Kambala
  • 400 g Brambory vařené
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 140 ml Omáčka rajčatová
  • 200 ml Vývar rybí
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1002 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 86.5 mg
  • Draslík 847.3 mg
  • Vláknina 5139.5 mg
  • Vitamín A 5139.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme, vykucháme, naporcujeme na podkovy. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme porce ryby, podlijeme vývarem, přilijeme mléko, zakapeme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme. Vaříme odkryté 20 minut.

  • 2

    Rajčatovou omáčku smícháme s trochou vývaru z kambaly, přimícháme kapary, porce ryby na talířích přelijeme. Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu