Paštika s jehněčím masem a ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí maso
  • 125 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 250 g Listové těsto
  • 75 g Olivy nakládané
  • 250 g Vepřový bok
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Česnek
  • 3 dl Hovězí vývar základní
  • 3 dl Víno červené
  • 4 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1307 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 971 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 285.1 mg
  • Draslík 337.6 mg
  • Vláknina 4411.3 mg
  • Vitamín A 4411.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1927.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček omyjeme, pokrájíme a jemně pomeleme v masovém mlýnku, pak ho v míse promícháme se solí a černým pepřem.

  • 2

    Cibuli a česnek očistíme a drobně pokrájíme. Omyté jehněčí maso nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si rozpálíme olivový olej, dáme na něj cibuli s česnekem, krátce orestujeme, přidáme pokrájené maso, tymián, sůl, pepř, promícháme a osmažíme dozlatova. Pak přilijeme hovězí vývar, červené víno, zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 30 minut. Podušené maso vyjmeme a dáme do mísy k mletému masu. Důkladně promícháme, přidáme nakládané zelené olivy bez pecek, ovčí sýr pokrájený na kostičky a znovu vše promícháme.

  • 3

    Pečící formu si vymažeme 1 lžící oleje, naplníme masovou směsí a okraje potřeme bílkem.

  • 4

    Na pomoučeném vále si vyválíme z listového těsta plát, který bude o 2 cm větší než je forma. Plátem těsta zakryjeme masovou směs, okraje přitiskneme a uprostřed vykrojíme otvor asi o průměru 5 cm. Pak těsto potřeme žloutkem a dáme do dobře vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 45 minut dozlatova.

Komentáře k receptu