Polévka z krevet, makrel a plodů moře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1413 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 782.4 mg
- Vláknina 4497.5 mg
- Vitamín A 4497.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme rybí plátky, osušíme a pokrájíme na kusy. Nůžkami rozstřihneme po stranách krunýř krevet a vyhodíme. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku. Odrhneme mušle, omyjeme pod tekoucí vodou, scedíme a vhodíme do pánve. Přidáme oloupaný a mírně podrcený stroužek česneku, bílé víno, olej, nasekanou petrželku a na středním plameni pod pokličkou za občasného potřesení pánví necháme otevřít. Stáhneme pánev z ohně, měkkýše vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme, přecedíme jemným sítem a tekutinu z jejich vaření uschováme.
-
2
Papriky omyjeme a drobně pokrájíme. Oloupeme zbývající stroužek česneku a pokrájíme na tenké plátečky, papriku i česnek vhodíme do pánve s 3 lžícemi oleje a 5 minut smažíme. Spaříme rajčata, nahrubo nasekáme a dáme do pánve s paprikou. Osolíme a opepříme. Posypeme polovinou zbylé petrželky a vše dusíme na mírném plameni za občasného zamíchání 5 minut.
-
3
Do omáčky dáme kusy rybího masa, vyloupané měkkýše a uschovanou tekutinu a krevety. Za občasného zamíchání vaříme ještě asi 5 minut. Stáhneme pánev, přidáme nasekanou petrželku a vmícháme olej. Všechny ingredience promícháme a hotový pokrm podáváme v polévkových talířích.