Polévka z krevet, makrel a plodů moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mušle slávky
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 300 g Rajčata
  • 60 g Petržel - nať
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Makrela obecná
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1413 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 782.4 mg
  • Vláknina 4497.5 mg
  • Vitamín A 4497.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme rybí plátky, osušíme a pokrájíme na kusy. Nůžkami rozstřihneme po stranách krunýř krevet a vyhodíme. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku. Odrhneme mušle, omyjeme pod tekoucí vodou, scedíme a vhodíme do pánve. Přidáme oloupaný a mírně podrcený stroužek česneku, bílé víno, olej, nasekanou petrželku a na středním plameni pod pokličkou za občasného potřesení pánví necháme otevřít. Stáhneme pánev z ohně, měkkýše vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme, přecedíme jemným sítem a tekutinu z jejich vaření uschováme.

  • 2

    Papriky omyjeme a drobně pokrájíme. Oloupeme zbývající stroužek česneku a pokrájíme na tenké plátečky, papriku i česnek vhodíme do pánve s 3 lžícemi oleje a 5 minut smažíme. Spaříme rajčata, nahrubo nasekáme a dáme do pánve s paprikou. Osolíme a opepříme. Posypeme polovinou zbylé petrželky a vše dusíme na mírném plameni za občasného zamíchání 5 minut.

  • 3

    Do omáčky dáme kusy rybího masa, vyloupané měkkýše a uschovanou tekutinu a krevety. Za občasného zamíchání vaříme ještě asi 5 minut. Stáhneme pánev, přidáme nasekanou petrželku a vmícháme olej. Všechny ingredience promícháme a hotový pokrm podáváme v polévkových talířích.

Komentáře k receptu