Řezy z mořského jazyka s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 19 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 1309.7 mg
- Vláknina 18139.5 mg
- Vitamín A 18139.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest nakrájíme na nudličky, vložíme do rendlíku do rozpáleného másla a pár minut podusíme.
-
2
Do hrnce vložíme filety z ryby, podlijeme trochou vývaru, přidáme lžíci másla a podusíme zakryté 12 minut.
-
3
Do máslem vymazaného pekáčku vložíme filety, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Chřest smícháme s bešamelem, vývarem z ryby z hrnce. Filety v pekáči zalijeme. Zapečeme v troubě 7 minut.
-
4
Podáváme s pečeným bramborem.