Řezy z mořského jazyka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 10 g
- Sodík 694 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 1191.3 mg
- Vláknina 10093.5 mg
- Vitamín A 10093.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Karotku nakrájíme na kolečka, cibulku na kostičky, celerovou nať nahrubo a petrželku posekáme najemno.
-
2
V rendlíku rozehřejeme lžíci másla, přisypeme zeleninu, ochutíme solí, cukrem a za občasného míchání dusíme na másle 3 minuty. Nyní zalijeme vodou, přisypeme hrášek a vaříme 10 minut. Zeleninu scedíme a vývar z ní si ponecháme.
-
3
Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, vložíme do něj osolené a opepřené rybí filety, zasypeme vařenou zeleninou, podlijeme vývarem z rendlíku a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.
-
4
Podáváme s vařeným bramborem.