Plněné pečené batáty
Suroviny
- 150 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 40 g Bazalka
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 120 g Sójové boby
- 300 g Brambory sladké (Batáty)
- 150 g Boby zahradní
- 120 g Kukuřice
- 30 ml Olej olivový
- 300 ml Voda pitná
- 25 ml Balsamico ocet
- 30 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
- 8 ks Pepř černý celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 19 g
- Sodík 544 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1948.2 mg
- Vláknina 53475 mg
- Vitamín A 53475 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slupku batátů vydrhneme kartáčkem a propícháme na několika místech ostrým nožem. Batáty dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 190°C hodinu a půl doměkka. Stále udržujeme teplé.
-
2
V hrnci přivedeme vodu do varu, vložíme boby a kukuřici a znovu přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pozvolna vaříme 5 minut. Poté přidáme nakrájené zelené fazolky a znovu vaříme 3 minuty dokud fazolky nezměknou. Zeleninu scedíme a vrátíme do hrnce.
-
3
V misce promícháme olej s octem, dle chuti osolíme a opepříme. Směs nalijeme k zelenině. Přidáme rajčata a bazalku a dobře promícháme.
-
4
Batáty podélně nařízneme, rozevřeme a vzniklé kapsy naplníme zeleninovou směsí. Ozdobíme bazalkou a podáváme.