Řezy z mořského jazyka s bramborami a artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 18 g
- Sodík 627 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 94.5 mg
- Draslík 1207.9 mg
- Vláknina 12529.5 mg
- Vitamín A 12529.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné brambory a spodní části artyčoků nakrájíme na menší kostičky. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a kostičky na něm usmažíme doměkka asi 12 minut. Brambory s artyčoky vyndáme a na stejné pánvi orestujeme plátky rajčat 1 minutu.
-
2
Filety z ryby pokrájíme na širší proužky, posypeme solí, pepřem a na jiné pánvi s máslem usmažíme dozlatova. Do zbylého másla přilijeme trošku vývaru a nakapeme rybí omáčku.
-
3
Porce ryby rozdělíme na talíře, obložíme bramborami a artyčoky. Ozdobíme plátky smažených rajčat. Každou porci zakapeme šťávou z pánve, na které se smažila ryba.