Řezy z mořského jazyka s bramborami a artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Artyčoky
  • 300 g Brambory
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 600 g Mořský jazyk
  • 50 ml Vývar rybí
  • 10 ml Omáčka rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 94.5 mg
  • Draslík 1207.9 mg
  • Vláknina 12529.5 mg
  • Vitamín A 12529.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brambory a spodní části artyčoků nakrájíme na menší kostičky. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a kostičky na něm usmažíme doměkka asi 12 minut. Brambory s artyčoky vyndáme a na stejné pánvi orestujeme plátky rajčat 1 minutu.

  • 2

    Filety z ryby pokrájíme na širší proužky, posypeme solí, pepřem a na jiné pánvi s máslem usmažíme dozlatova. Do zbylého másla přilijeme trošku vývaru a nakapeme rybí omáčku.

  • 3

    Porce ryby rozdělíme na talíře, obložíme bramborami a artyčoky. Ozdobíme plátky smažených rajčat. Každou porci zakapeme šťávou z pánve, na které se smažila ryba.

Komentáře k receptu