Dvakrát pečené brambory s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Bazalka
  • 40 g Oříšky piniové
  • 220 g Brambory
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 867 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 24.2 mg
  • Draslík 448.6 mg
  • Vláknina 5702.5 mg
  • Vitamín A 5702.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vydrhneme kartáčkem, slupku propícháme vidličkou a potřeme solí. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 1 hodinu, až jsou měkké a slupka křehká.

  • 2

    Brambory podélně rozpůlíme a vydlabeme, uvnitř necháme jen tenkou vrstvu dužiny. Vydlabanou dužinu rozmačkáme vidličkou.

  • 3

    Smetanu smícháme s vývarem a směs pozvolna zahříváme na mírném ohni 10 minut, až se svaří na polovinu objemu. Přidáme česnek, bazalku, citronovou šťávu a podle chuti opepříme a osolíme.

  • 4

    Smetanovou směs a piniové oříšky přidáme k rozmačkaným bramborám a dobře promícháme.

  • 5

    Směsí naplníme vydlabané brambory a povrch posypeme parmazánem. Brambory pečeme 10 minut až sýr zezlátne. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu