Dvakrát pečené brambory s bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 16 g
- Sodík 867 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 24.2 mg
- Draslík 448.6 mg
- Vláknina 5702.5 mg
- Vitamín A 5702.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vydrhneme kartáčkem, slupku propícháme vidličkou a potřeme solí. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 1 hodinu, až jsou měkké a slupka křehká.
-
2
Brambory podélně rozpůlíme a vydlabeme, uvnitř necháme jen tenkou vrstvu dužiny. Vydlabanou dužinu rozmačkáme vidličkou.
-
3
Smetanu smícháme s vývarem a směs pozvolna zahříváme na mírném ohni 10 minut, až se svaří na polovinu objemu. Přidáme česnek, bazalku, citronovou šťávu a podle chuti opepříme a osolíme.
-
4
Smetanovou směs a piniové oříšky přidáme k rozmačkaným bramborám a dobře promícháme.
-
5
Směsí naplníme vydlabané brambory a povrch posypeme parmazánem. Brambory pečeme 10 minut až sýr zezlátne. Ihned podáváme.