Bramborové ravioli
Suroviny
- 30 g Bazalka
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Maso mleté - mix
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 450 g Brambory
- 180 g Mouka polohrubá
- 120 g Máslo čerstvé
- 30 g Protlak rajčatový
- 30 ml Olej olivový
- 150 ml Vývar z hovězích kostí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Rajčata
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 48 g
- Sodík 712 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 221.9 mg
- Draslík 1019.8 mg
- Vláknina 11740 mg
- Vitamín A 11740 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme náplň - na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a opékáme 4 minuty. Přisypeme šalotku a česnek a znovu opékáme 3 minuty, dokud šalotka nezměkne. Vmícháme mouku a protlak zahříváme. Přidáme vývar, nakrájený celer, rajčata nakrájené na kostičky, bazalku a osolíme a opepříme. Při nízké teplotě dusíme cca 20 minut. Odstavíme a necháme zchladnout.
-
2
Uvaříme brambory a rozmačkáme na kaši. Vmícháme žloutky, olej, osolíme a opepříme. Přidáme mouku a vypracujeme těsto.
-
3
Těsto rozdělíme na 24 dílů. Z každého vytvoříme placku, kterou poklademe náplní. Těsto přehneme přes náplň a na okrajích přimáčkneme.
-
4
Máslo rozehřejeme na pánvi, vkládáme ravioli a opékáme 8 minut dozlatova. V průběhu smažení ravioli obracíme. Podáváme horké posypané bazalkou.