Bramborové ravioli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Bazalka
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Maso mleté - mix
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 450 g Brambory
  • 180 g Mouka polohrubá
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 30 ml Olej olivový
  • 150 ml Vývar z hovězích kostí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 771 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 712 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 221.9 mg
  • Draslík 1019.8 mg
  • Vláknina 11740 mg
  • Vitamín A 11740 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme náplň - na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a opékáme 4 minuty. Přisypeme šalotku a česnek a znovu opékáme 3 minuty, dokud šalotka nezměkne. Vmícháme mouku a protlak zahříváme. Přidáme vývar, nakrájený celer, rajčata nakrájené na kostičky, bazalku a osolíme a opepříme. Při nízké teplotě dusíme cca 20 minut. Odstavíme a necháme zchladnout.

  • 2

    Uvaříme brambory a rozmačkáme na kaši. Vmícháme žloutky, olej, osolíme a opepříme. Přidáme mouku a vypracujeme těsto.

  • 3

    Těsto rozdělíme na 24 dílů. Z každého vytvoříme placku, kterou poklademe náplní. Těsto přehneme přes náplň a na okrajích přimáčkneme.

  • 4

    Máslo rozehřejeme na pánvi, vkládáme ravioli a opékáme 8 minut dozlatova. V průběhu smažení ravioli obracíme. Podáváme horké posypané bazalkou.

Komentáře k receptu