Těstoviny s metým masem a játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Játra kuřecí
  • 450 g Těstoviny Tagliatelle
  • 90 g Pancetta
  • 22 g Hovězí maso mleté
  • 125 ml Víno bílé
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 2 polévková lžíce Passata (drcená rajčata)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 850 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 12940.1 mg
  • Draslík 233 mg
  • Vláknina 9520.5 mg
  • Vitamín A 9520.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubokém rendlíku na čtyřech lžících oleje asi pět minut restujeme pancettu, poté přidáme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, jeden řapík celeru, na plátky pokrájený česnek a smažíme dalších pět minut. Přidáme maso a smažíme, až změní barvu. Celou dobu dobře mícháme, aby se neutvořily z masa hrudky. Přidáme pokrájená játra, osmažíme a vlijeme passatu, víno, vývar, přisypeme koření, osolíme, opepříme, promícháme a pod poklicí vaříme zhruba půl hodiny.

  • 2

    V mezičase ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus. Poté je scedíme, necháme řádně okapat a udržujeme v teple.

  • 3

    Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zakápneme lžící oleje, zalijeme omáčkou, z níž jsme vyndali bobkový list, promícháme a podáváme se strouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu