Čekankový salát s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Kompot mandarinkový
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Grapefruity
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tabasco
  • 0.5 kg Čekanka
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Paprikový protlak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 714.4 mg
  • Vláknina 18308 mg
  • Vitamín A 18308 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme čekanku. Vyřízneme košťál a nakrájíme puky na 2cm nudličky.

  • 2

    Oloupeme grapefruity, abychom se zbavili i vnitřní bílé slupky. Opatrně oddělíme jednotlivé měsíčky a smícháme s čekankou.

  • 3

    Necháme okapat mandarinky a zachytíme šťávu. Okapané je pak vmícháme do salátu.

  • 4

    Paprikový protlak, med a hořčici smícháme se 70 ml šťávy z mandarinek. DO zálivky přidáme sůl, tabasco a worcesterovou omáčku. Sálat přelijeme vzniklou zálivkou. Promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu