Čekankový salát s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 1 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 714.4 mg
- Vláknina 18308 mg
- Vitamín A 18308 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a omyjeme čekanku. Vyřízneme košťál a nakrájíme puky na 2cm nudličky.
-
2
Oloupeme grapefruity, abychom se zbavili i vnitřní bílé slupky. Opatrně oddělíme jednotlivé měsíčky a smícháme s čekankou.
-
3
Necháme okapat mandarinky a zachytíme šťávu. Okapané je pak vmícháme do salátu.
-
4
Paprikový protlak, med a hořčici smícháme se 70 ml šťávy z mandarinek. DO zálivky přidáme sůl, tabasco a worcesterovou omáčku. Sálat přelijeme vzniklou zálivkou. Promícháme a podáváme.