Pěna z bílé i tmavé čokolády
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 39 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 148.8 mg
- Draslík 256.9 mg
- Vláknina 2966.7 mg
- Vitamín A 2966.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 105.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozlámanou bílou čokoládu ohřejeme na ohni s mlékem, až se čokoláda rozpustí. Necháme ji v misce vychladnout. Vedle smícháme smetanu s vodou a šlehačkou. Potom směs nalijeme k čokoládě a vmícháme do ní sníh ze 2 bílků. Pěnu rozdělíme do 6 sklenic a necháme ji ztuhnout v lednici 8 hodin. Tmavou čokoládu rozehřejeme a nalijeme ji do skleniček.