Jehly s plody Jadranu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mořský jazyk
  • 150 g Garnát obecný
  • 200 g Sépie
  • 80 g Paprika žlutá
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 10 ml Olej olivový
  • 8 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 955 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 163.3 mg
  • Draslík 650.7 mg
  • Vláknina 2748.5 mg
  • Vitamín A 2748.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stáhneme ze sépií kůži, vykucháme, promyjeme a osušíme. Vyloupeme garnáty, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme a osušíme. Omyjeme plátky mořského jazyku, lehce naklepeme mezi dvěma listy rostlinného papíru, mírně osolíme a zavineme.

  • 2

    Omyjeme rajčata, osušíme a pokrájíme na kolečka. Vykrojíme z papriky jádřinec se stopkou, omyjeme a pokrájíme na větší kusy. Na jehly střídavě napichujeme svinuté plátky z mořského jazyku, kousky papriky, sépie, kolečka rajčat, bobkové listy a garnáty. Jehly osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem a potřeme olejem.

  • 3

    Rozpálíme pánev na smažení, dáme do ní připravené jehly a za občasného otáčení je opékáme. Vyjmeme je, rozložíme na servírovací mísu a horké podáváme.

Komentáře k receptu