Jehly s plody Jadranu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 5 g
- Sodík 955 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 163.3 mg
- Draslík 650.7 mg
- Vláknina 2748.5 mg
- Vitamín A 2748.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stáhneme ze sépií kůži, vykucháme, promyjeme a osušíme. Vyloupeme garnáty, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme a osušíme. Omyjeme plátky mořského jazyku, lehce naklepeme mezi dvěma listy rostlinného papíru, mírně osolíme a zavineme.
-
2
Omyjeme rajčata, osušíme a pokrájíme na kolečka. Vykrojíme z papriky jádřinec se stopkou, omyjeme a pokrájíme na větší kusy. Na jehly střídavě napichujeme svinuté plátky z mořského jazyku, kousky papriky, sépie, kolečka rajčat, bobkové listy a garnáty. Jehly osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem a potřeme olejem.
-
3
Rozpálíme pánev na smažení, dáme do ní připravené jehly a za občasného otáčení je opékáme. Vyjmeme je, rozložíme na servírovací mísu a horké podáváme.