Zapečené řezy z mořského jazyka
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 600 g Rýže dušená
- 60 g Žampiony čerstvé
- 50 g Strouhanka
- 40 g Šalotka
- 600 g Mořský jazyk
- 15 g Petržel kudrnka
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Omáčka rajčatová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 13 g
- Sodík 733 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 789.5 mg
- Vláknina 5056.5 mg
- Vitamín A 5056.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety po celé délce posypeme solí a pepřem, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zasypeme nadrobno pokrájenou šalotkou, posekanou petrželkou a podlijeme hovězím vývarem.
-
2
Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme na plátky nakrájené žampiony, krátce orestujeme, zalijeme rajčatovou omáčkou, osolíme, opeříme, necháme probublat a vlijeme do pekáčku na rybu. Nakonec vše posypeme strouhankou. Zapékáme v předehřáté troubě 15 minut.
-
3
Podáváme s dušenou rýží.